Cezaevinde Telefon Görüşü Nasıl Yapılır? 

A Wall Mounted Telephone

Cezaevinde Telefon Görüşü, Açık Görüş ve Kapalı Görüş Usulleri 

Bu makalemizde; Cezaevinde tutuklu ya da hükümlü yakınlarınızla görüşme süreci, birçok kişi için karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. Açık görüş, kapalı görüş ve telefon görüşmesi gibi farklı yöntemler bulunur ve her birinin belirli şartları vardır. Bu makalede, “cezaevinde telefon görüşü nasıl yapılır?”, “açık ve kapalı görüş arasındaki farklar nelerdir?” ve “kimler cezaevinde görüş yapabilir?” gibi sorulara yanıt vereceğiz. Avukat olarak bu konularda müvekkillerine destek sunan Avukat Başbuğ Kürşad SAFİ’nin uzmanlığıyla ilgili önemli bilgileri de paylaşacağız.

Kapalı Görüş ve Açık Görüş Ne Anlama Gelir?

Kapalı görüş, genellikle bir saat sürer, fiziki temasın önlendiği, konuşmaların ceza infaz kurumu personelince duyulabileceği şekilde, cam bölmeler arkasından yapılan görüş şeklidir. 

Açık görüş ise bayram ve özel günler hariç, hükümlü ve tutuklunun ayda bir kez, fiziki temasın mümkün olduğu şekilde yapılan görüş şeklidir. Normal şartlarda, hükümlü ve tutuklunun yakınlarıyla ayda üç kez kapalı görüş yapma hakkı vardır.Açık ceza infaz kurumları ve çocuk eğitimevlerinde ise her görüş açık görüş usulüne tabidir. Ayrıca, avukatlarla yapılan görüşmeler de açık görüş usulüne tabidir ancak personel tarafından dinlenemez.

A Person in Handcuffs

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top